/ / > Azja poludniowo wschodnia indie australia > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Azja poludniowo wschodnia indie australia

kategoria podróże po świecie

[fb] Dominik Sikora dołączył
30.04.2016

[fb] Dominik Sikora 13:45 | 30.04.2016

PEACE
Witam wszystkich, to moj dziewiczy wpis na forum. Na listopad tego roku planuje rozpoczecie przygody mojego zycia. Od jakiegos czasu mam bilet lini Ukraine na lot WWA-BANGKOK z chwilowym stopem w Kijowie. W Tajlandii planuje spedzic 26 dni, jezeli zaistnieja sprzyjajace okolicznosci, zamierzam porwac sie na okoliczne panstwa ale to zobaczymy juz na miejscu w jakim tempie zycie sie toczy. Szukam realksu a nie odchaczania kolejnych atrakcji turystycznych. Ponadto od wczoraj jestem niewyobrazalnie szczesliwym posiadaczem biletu z Kuala Lumpur do Nowego Delhi, skad juz wlasnymi silami przetransportuje sie do Nepalu. Na Indie do ktorych nie czuje jeszcze powolania daje sobie 10 dni, na Nepal 30. W moje 23 urodziny tj 16 stycznia wracam do Kuala Lumpur i jezeli wszystko sie ulozy pomyslnie planuje wykorzystac fakt ze tak blisko Australii jak bede, to jeszcze nie bylem i wyleciec do Sydney (taki odjechany prezent sobie fundne, a co hehe). Biletu powrotnego jeszcze nie mam, takze final tego wszystkiego moze byc przesuniety w czasie i rozny. Nie pytajcie dlaczego to wszystko takie poplatane, motywacje na Nepal znalazlem dopiero po zakupie biletu do Tajlandii takze troche sobie polatam tam i z powortem ale nie narzekam. Szukam rad, instrukcji, pomocy. Podruzuje sam. Jak mam rozwiazac problem z wiza do Indii i powtornym wjazdem po miesiacu? Macie jakies pomysly? Mileeeej soboty globtroterzy! ;)

Robertus dołączył
06.03.2014

Robertus 09:47 | 02.05.2016

Odnośnie podwójnego wjazdu do Indii to nie ma problemu. Po prostu wyrabiasz wizę wielokrotnego wjazdu ważną 6 miesięcy. Ja miałem podobną, też wracając do Indii z Nepalu. Wizy takiej nie dostaniesz w formie ewizy (wizy odbierana po przylocie) bo te są zawsze 30 dniowe i jednorazowego wjazdu, a przez ambasadę.

[fb] Dominik Sikora dołączył
30.04.2016

[fb] Dominik Sikora 19:17 | 02.05.2016

Czyli to co gdzies w glebinach sieci wyczytalem badz zle zinterpretowalem to bzdura? Mianowicie obilo mi sie o uszy ze na wizie wielokrotnego wjazdu moge ponownie wjechac do Indii dopiero po uplywie jakiegos tam czasu co kompletnie kolidowaloby z moimi planami. Jesli nie to super! Jaka jest cena takiej wizy?
Planuje trekking w Nepalu, jakie trasy polecasz dla kogos kto w gorach bywa jedynie pare razy w roku, rzecz jasna planuje wdrozyc treningi odpowiednio wczesniej i przygotowac sie do wyjazdu jak nalezy ale do wytrawnego himalaisty jest mi dalej niz do wytrawnego tancerza. Na czym mi zalezy? Glownie na widoku ktorego nie zapomne. Jak transportowales sie z Indii? Autostop wchodzi w gre w polaczeniu z moim wlasnym motorem jaki stanowia nogi? W Nepalu chce chodzic, nie spiesznie, nocowac raczej na dziko, spedzic kilka dni w Kathmandu. Dzieki za odpowiedz, czekam na nastepna ;)

Robertus dołączył
06.03.2014

Robertus 21:10 | 02.05.2016

Kiedyś był taki przepis, że mianowicie między poszczególnymi wjazdami do Indii był wymagany okres min 2 miesięcy. Znieśli to parę lat temu. Teraz załatwia to się bezproblemowo, tyle że musisz przedstawić plan podróży, czyli bilety itp. Wiza to chyba około 50-60 euro z tego co pamiętam. Podróż po Indiach do granicy nepalskiej, autostopem szczerze mówiąc nie słyszałem żeby ktoś podróżował, wolałbym chyba poruszać sie pociągami i autobusami. Odnosnie treków w Nepalu to niestety Ci nie pomogę, bo ja tylko byczylem się w okolicach Kathmandu i Pokharze.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl