Forum dyskusyjne
Objazd plus wypoczynek z jakim biurem
kategoria podróże po świecie
kraj Kuba
Panjarek 11:56 | 26.03.2017
Jestem zainteresowany zwiedzeniem Kuby z wypoczynkiem. Najlepiej na początku czerwca.Czy możecie mi doradzić z jakiego biura podróży warto skorzystać?
Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc.
Jacky 20:34 | 27.03.2017
Hej.PO CO Ci biuro ? Na Kubie fajnie podróżuje się autokarami Viazul,
Nocleg (casa particular) znajdziesz wszędzie a na Cayo Coco mozesz jechać taxi, w agencji turystycznej w Havanie wykupisz wczasy w wypasionym ośrodku
Zyć nie umierać. Sporo taniej i nie słuchasz zrzędzenia wiecznie niezadowolonych babć i dziadziusiów :)))
Pozdr
Panjarek 21:45 | 27.03.2017
Nie znam hiszpańskiego....Z tego co doczytałem to czerwiec nie jest dobry na zwiedzanie Kuby...
Jest pora deszczowa...
kiwi2013 11:48 | 04.04.2017
Hej...My tez nie znaliśmy hiszpańskiego a i angielski momentami sie nie przydawał :) Migi usmiech i do przodu.... Bez znajomości języka wytłumaczyliśmy ludziom na totalnym zadu...u ze popsuła nam sie podstawka do akumulatora w aucie i lata nam on pod maską tracąc prąd także uwierz mi DASZ RADE :)
Leć bez biura, po co płacić w biurze prowizje, lepiej za te pieniądze przywieźć sobie dużo rumu :)
kiwi
ania71 10:17 | 10.04.2017
Dasz radę bez Hiszpańskiego. Dla spokoju weź rozmówki Polsko -Hiszpańskie .Biuro podróży podliczy Cię sporo za coś co samemu można na miejscu bez problemów załatwić a niezależność jest bezcenna. Wróciłam z Kuby kilka dni temu i w razie pytań pisz na priv. Pozdrawiam Ania 71
nitkaska 23:38 | 27.03.2017
po co z biurem???Drogo i bez sensu. Nigdy nie poznasz kraju, jeśli będziesz podróżwował z biurem.
Polecam gotowy plan podróży:
http://takemytrip.pl/plan-podrozy-3-kuba-ameryka
[fb] Kuba Rozynek 21:18 | 27.03.2017
>Jestem zainteresowany zwiedzeniem Kuby z wypoczynkiem. Najlepiej na początku>czerwca.
>Czy możecie mi doradzić z jakiego biura podróży warto skorzystać?
>Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc.
Ja rok temu czaiłem się długo na jakieś fajne wakacje i wybrałem coś z puli tych niekomercyjnych biur. Wybór padł na https://www.topdeals4travel.com/pl/ i cena była o wiele lepsza niż inne oferty. A sama wycieczka, to była Hiszpania, petarda jak na tą cenę!
Hola_Cuba 23:22 | 01.05.2017
@Panjarek razem z mężem, który jest Kubańczykiem organizujemy wyprawy na Kubę. Chcemy jak najbardziej przybliżyć uczestnikom ten piękny kraj, historię, prawdziwe życie, zwyczaje. To co piękne i to co prawdziwe i czasami smutne. Sama podróżowałam wiele po świecie, ale akurat na Kubie moim zdaniem - zwłaszcza pod kątem języka - wygląda to nieco inaczej niż w innych nowoczesnych krajach.Nasza strona www.holacuba.pl - w razie pytań służę pomocą! :)
Kama86 11:30 | 03.05.2017
zdecydowanie bz biura ;)loty na własną rękę możesz znaleźć już za mniej niż 2000pln
na miejscu też wszystko załatwisz sprawnie nawet bez hiszpańskiego, przed wyjazdem musisz mieć tzw. tarjta de turista, koniecznie zarezerwuj sobie pierwszy nocleg (lub kilka pierwszych), a dalej będziesz mieć namiary z polecenia lub znajdziesz coś z ulicy.
Jeśli nie chcesz jeździć komunikacją publiczną (autokary Viazul są świetnym rozwiązaniem) możesz wynająć auto z kierowcą, który obwiezie po okolicy i załatwi wszystko za Ciebie :)
jhet 21:23 | 04.05.2017
No że bez hiszpańskiego da się wszystko załatwić to bym polemizowała... Polecam zabrać ze sobą słownik, a najlepiej jakiegoś translatora w telefonie. I nauczyć się przynajmniej kilkudziesięciu najpotrzebniejszych słów, w rodzaju "nocleg", "dzisiaj", "jutro", rano", "śniadanie", "ile", "tak", "nie", do tego liczby koniecznie.
Travelfreak 10:08 | 07.05.2017
Cześć,jeśli chodzi o samo zorganizowanie podróży (znalezienie najtańszych lotów, dopasowanych noclegów) to za darmo możemy Ci w tym pomóc, wystarczy wysłać informację o wybranym terminie i kryteriach, według których mamy szukać tutaj: http://breakplan.com/wycieczki/na-wlasna-reke :) nie pobieramy za to opłat jak biuro podróży, a jeśli szukasz informacji o tym, co warto zobaczyć na Kubie - mamy na stronie darmowy przewodnik po tym kraju
Tuan de Paso 10:15 | 09.05.2017
Prawdopodobnie ITAKA będzie najkorzystniejsza cenowo, jednak zachęcam do samodzielnego zwiedzania wyspy. Kubańczycy są stuprocentowo nastawieni na turystykę i chętnie we wszystkim pomogą za niewielką opłatą.Rozważ też, czy aby na pewno chcesz jechać w czerwcu - moim zdaniem jest to średnio ciekawy okres na podróżowanie po wyspie.
Wszelkie (mam nadzieję) niezbędne informacje znajdziesz tutaj :
http://www.tuandepaso.com/kuba-informacje-praktyczne-2017-przewodnik/
Pozdrawiam ;)